Companii

Iulian Scorpan, fondatorul companiei aeriene HiSky: România reprezintă 70% din businessul nostru total. O să ajungem anul acesta la 800.000 de pasageri pe piaţa locală

Iulian Scorpan, fondator HiSky: Am văzut că avem succes şi erau cereri din partea turoperatorilor şi ne-am ajustat la cerinţele pieţei.

Iulian Scorpan, fondator HiSky: Am văzut că avem succes şi erau cereri din partea turoperatorilor şi ne-am ajustat la cerinţele pieţei.

Autor: Miruna Diaconu

09.08.2022, 18:00 1644

♦ Compania aeriană a fost înfiinţată în 2020 în Republica Moldova, iar în 2021 a primit certificatul de operator în România.

Iulian Scorpan, fondatorul companiei aeriene HiSky, înfiinţată în Republica Moldova, spune că piaţa locală reprezintă 70% din totalul businessului. HiSky a primit certificatul de operator aerian în România la sfârşitul anului 2020, iar într-un an a transportat 200.000 de pasageri dinspre şi înspre România. Aşteptările pentru anul acesta arată o creştere de patru ori a numărului de pasageri faţă de anul trecut.

„Noi, în România, avem înregistrate patru aeronave din cele cinci. Mai mult de 70% din businessul este românesc. Am ţinut să avem o aeronavă înregistrată în Moldova pentru că am vrut să avem o diversificare a portofoliului, utilizăm ambele pieţe“, explică Iulian Scorpan.

HiSky a fost înfiinţată în 2020 în Republica Moldova, în cel mai dificil an pentru industria aviatică. În pofida provocărilor, Iulian Scorpan spune că pandemia i-a ajutat la dezvoltare şi compania a avut acces la aeronave mai noi. Iulian Scorpan a fost director în cadrul AirMoldova, fosta companie de stat a Moldovei, iar în 2018 şi-a încetat activitatea la operatorul aerian, apoi a ales să îşi deschidă propria companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO