Companii

Iulian Trandafir, CEO al distribuitorului de medicamente Alliance Healthcare: „Am avut o creştere de 8-10% în 2021, nu mă aştept la schimbări foarte mari anul acesta“

Iulian Trandafir, CEO al Alliance Healthcare: La nivel european se operează cu mai puţine depozite, la noi infrastructura nu permite acest lucru.

Iulian Trandafir, CEO al Alliance Healthcare: La nivel european se operează cu mai puţine depozite, la noi infrastructura nu permite acest lucru.

Autor: Georgiana Mihalache

14.03.2022, 16:30 141

♦ Alliance Healthcare, fostul Farmexpert, numără şapte depozite în România ♦ Creşterea businessului din 2021 de 8-10% duce afacerile distribuitorului peste pragul de 4 miliarde de lei.

Piaţa medicamentelor a crescut în ultimul an, odată cu intrarea pe piaţă a mai multor medicamente noi, însă planurile de investiţii sunt păstrate încă în aşteptare, în contextul creşterii preţurilor, a precizat Iulian Trandafir, CEO al Alliance Healthcare, al treilea distribuitor de medica­mente de pe piaţa locală.

„Încă aşteptăm să vedem ce se întâmplă, nu sunt lucrurile foarte clare. Piaţa a crescut, dar mai mult cu produsele scumpe care s-au înregistrat, nu consumul. Au fost multe produse de ultimă generaţie care sunt scumpe şi bineînţeles că au adus o valoare suplimentară pieţei. Spitalele au reînceput activitatea, nu mai e situaţia din 2020 cu spitale închise. Probabil că va fi un an normal 2022, nu mă aştept la schimbări foarte mari. Aşteptăm să vedem cu inflaţia cât de mult va lovi absolut tot şi probabil va fi nevoie de o reaşezare a preţurilor“, a spus Iulian Trandafir.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO