Companii

Iulian Trandafir, director al Farmexpert: Sunt 380 de firme care fac doar export paralel de medicamente

Iulian Trandafir, director al Farmexpert: Sunt 380 de firme care fac doar export paralel de medicamente

Iulian Trandafir, director al Farmexpert: Statul ar putea controla această situaţie dacă ar vrea. Sancţiunea este de 10.000 lei, dar aceste firme recuperează banii imediat

Autor: Roxana Rosu

29.09.2015, 00:06 1865
Diferenţa de preţ între România şi vestul Europei la unele medicamente este dublă, chiar triplă, situaţie care în­cu­rajează exportul paralel, în condiţiile în care sancţiunea de 10.000 de lei dată de stat pentru această activitate este foarte mică, consideră Iulian Trandafir, di­rector al distribuitorului de medica­mente Farmexpert.
 
„Sunt circa 380 de firme care doar asta fac. Export paralel de me­di­ca­mente. Statul ar putea controla această situaţie dacă ar vrea. Sancţiunea este de 10.000 de lei, dar aceste firme recu­perează banii imediat“, a spus el la ZF Pharma Summit.
 
Farmexpert, parte a grupului Ame­rican Walgreens Boots Alliance şi al doilea mare jucător de pe piaţa locală de distribuţie de medicamente, a raportat anul trecut un avans de 17% al afacerii, la 2,65 mld. lei, şi un profit de peste 100 milioane lei.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO