Iulian Trandafir, Farmexpert: Concurenţa în distribuţia de medicamente este acerbă, nu mai sunt staruri în piaţă

9 mar 2018 Autor: Mirabela Tiron

♦ Piaţa de distribuţie de medicamente este într-un proces de consolidare la vârf, primii patru jucători rulând afaceri de peste 10 mld. lei în 2016.  ♦ Piaţa a fost marcată de falimentul Polisano în 2016, un jucător din top cinci, şi de vânzarea Mediplus, liderul pieţei la finalul anului trecut către fondul de investiţii Penta Investment.

Iulian Trandafir, directorul general al Farmexpert, al doilea cel mai mare distribuitor de medicamente de pe piaţă, spune că a distribuit anul trecut în jur de 170 de milioane de cutii de medicamente către farmaciile locale, spitale, clinici, faţă de 160 de milioane de cutii în anul anterior, iar afacerile pe an calendaristic au crescut cu procente cuprinse între 5% şi 10%.

„Am distribuit mai multe cutii de medicamente, însă creşterea a fost mai mare din punct de vedere valoric. Semnalele din ianuarie şi februarie au fost pozitive dar nu pot spune dacă vom avea un an pe creştere. Nu avem vizibilitate în piaţă, este ceaţă în ceea ce priveşte metodologia de calcul a preţurilor, taxa clawback şi bugetele. Suntem o victimă colaterală a taxei clawback, au loc delistări de produse“, a declarat Iulian Trandafir pentru ZF .

El a mai spus că investiţiile companiei sunt în stand by având în vedere imprevizibilitatea din piaţă. Anul trecut, afacerile companiei s-au apropiat de 3 miliarde de lei pe an calendaristic, faţă de 2,8 miliarde de lei în anul anterior, potrivit oficialului Farmexpert. Oficial, compania raportează rezultatele pe an financiar.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.03.2018

 
Cuvinte cheie:
Iulian Trandafir
, Farmexpert
, Concurenta
, distributia de medicamente
, farmacii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide