Companii

Iulian Trandafir, Farmexpert: Metodologia de calculare a preţurilor medicamente este baza tuturor relelor

Iulian Trandafir, director general al Farmexpert

Iulian Trandafir, director general al Farmexpert

Autor: Georgiana Mihalache

26.09.2016, 00:05 369
Exportul paralel de medicamente, o problemă veche a industriei farma din România, modalitatea de calculare a pre­ţurilor medicamentelor, dar şi noile sisteme de distribuţie direct la farmacie prin distribuitor unic sunt câteva dintre aspectele care afectează piaţa farmaceutică românească, a spus Iulian Trandafir, director general al Farmexpert, în cea de-a doua zi a conferinţei ZF Health & Pharma Summit 2016.
 
„Metodologia de calculare a preţurilor în România este baza tuturor relelor, de aici au plecat toate problemele, în primul rând exportul paralel de medicamente. Noi sisteme de distribuţie direct la farmacie printr-un distribuitor unic ales într-un mod mai mult sau mai puţin transparent au făcut ca produsele să lipsească. Acest sistem nu le permite producătorilor să se expună foarte mult pe farmacii, farmaciile nu pot să dea garanţii către producători la acel nivel şi vor fi nevoiţi să plătească cu bani în avans“, a spus Iulian Trandafir.
 
Directorul de la Farmexpert a mai spus că presiunea pusă pe preţurile medicamentelor duce la dispariţia farmaciilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO