Companii

Iulian Trandafir, şef peste un business de jumătate de miliard de euro, vine la ZF Pharma Summit ’14

Iulian Trandafir, directorul ge­neral al distribuitorului de medi­ca­mente Farmexpert

Iulian Trandafir, directorul ge­neral al distribuitorului de medi­ca­mente Farmexpert

Autor: Ioana David

25.09.2014, 00:06 903

Iulian Trandafir, directorul ge­neral al distribuitorului de medi­ca­mente Farmexpert, companie care anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 509 mil. euro, vine la ZF Pharma Summit ’14.

Evenimentul a ajuns la a treia ediţie şi se întinde pe durata a două zile, 29 şi 30 septembrie, când ZF îi va aduce laolaltă pe cei mai importanţi actori din sectorul de sănă­tate, autorităţile, me­dicii, farmaciştii, ma­nageri care gesti­onează vânzări de sute de milioane de euro sau antreprenori care au investit milioane de euro în deschiderea de clinici sau spitale.

Distribuţia de medicamente trece printr-o perioadă de consolidare, în care liderii câştigă teren, iar jucătorii mici se zbat să supravieţuiască. Cel mai sensibli subiect din distribuţie este acela al expor­turilor paralele, fenomen care s-a in­tensificat în ultimii ani, după ce preţurile la medicamentele compensate au fost reduse la cel mai mic nivel din Europa.

Planurile distribuitorilor de medi­ca­mente din acest an, exporturile paralele, relaţia cu farmaciile, semnale care vin din retailul farma, fenomenul de consolidare sunt câteva dintre subiectele de discuţie din prima zi a summi­tului.

Iulian Trandafir a revenit în 2011 în cadrul Farmexpert, companie pe care o cunoaştea foarte bine şi în care mai lucrase până în 2007. Farmexpert este o com­panie controlată integral de grupul britanic Alliance Boots, iar în următorii patru-cinci ani distri­buitorul român ar putea ajunge la o cifră de afaceri de 1 mld. euro.

ZF Pharma Summit ’14 va avea loc pe 29 şi 30 septembrie. Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina evenimentului http://evenimente.zf.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO