Companii

J'Info Tours incearca sa francizeze agentii de turism mai mici

12.02.2009, 17:12 68

J'Info Tours, unul din principalii touroperatori de pe piata, detinut de familia Pavel, a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 32 de milioane de euro, in crestere cu 12-15% fata de anul anterior.

"In primele noua luni ale anului am avut aproape 24 mil. euro, iar la sfarsitul anului s-a atins nivelul de 32 mil. euro", a declarat Cristina Irimia, director de marketing al companiei.
In prezent, compania opereaza cu 10 agentii deschise in sistem de franciza, iar reteaua de francizati continua sa se dezvolte. "Mai multe agentii mici de turism, care se confrunta cu dificultati in aceasta perioada, ne-au propus sa le preluam. In loc de cumparare noi le-am propus sa opereze sub franciza noastra", afirma Irimia.
J'Info Tours are sediul si puncte de lucru in Bucuresti, Constanta, Brasov si Timisoara, iar cele mai importante venituri ale companiei, circa 65%, sunt generate de activitatile de pe segmentul de business, in timp ce segmentul de leisure travel a adus 35%.
Reprezentantii agentiei J'Info Tours au in vedere si afaceri in industria ospitalitatii. "Avem in plan dezvoltarea unui hotel la Corbeanca, alaturi de omul de afaceri Cristian Tantareanu", a declarat Irimia.
Discutiile pentru acest proiect au inceput la sfarsitul anului trecut, iar investitia se va ridica la aproape 10 milioane de euro, dupa cum spun reprezentantii agentiei de turism. "Constructia acestui hotel va dura 18 luni de la demararea proiectului", a spus ea. Compania J'Info Tours mai detine doua pensiuni de patru margarete, una dintre ele, Valea Argintilor, fiind plasata in localitatea Bran-Simon, iar cealalta in Snagov. "Mai detinem un teren in Poiana Tapului care va fi probabil valorificat tot prin costructia unei unitati de cazare", a spus ea.
Pe piata agentiilor de turism, in care sunt inregistrate circa 2.500 de companii, cei mai importanti jucatori sunt agentia Happy Tour, Paralela 45 si Eximtur.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO