Companii

Jack Cutişteanu dă curent Petromului

Jack Cutişteanu dă curent Petromului

Autor: Roxana Petrescu

11.10.2010, 23:20 220

Petprod, unul dintre cei mai importanţi traderi de energie dinRomânia, a devenit noul furnizor de electricitate al Petrom, ceamai mare companie locală, în contextul în care în ultimii doi anide zile producătorul de petrol şi gaze a primit energie direct dela o firmă de stat, Complexul Energetic Craiova.

Petprod este controlat de omul de afaceri Jack Cutişteanu, celmai important contract până anul acesta fiind cel de alimentare cuenergie a activităţilor locale derulate de ArcelorMittal.

Cutişteanu a devenit cunoscut după ce în 2010 a început ocampanie de promovare a companiei sale în urma pierderii contuluiMittal. Astfel campania sa vorbea despre faptul că Petprod poatetrăi şi fără "Mittal", iar contractele câştigate anul acestadovedesc acest lucru, pe lista lui Cutişteanu intrând, în afară dePetrom, companii precum RATB, Metrorex, Holzindustrie Sebeş şialţii. Potrivit datelor primite din partea Petprod, contractul vadeveni activ de la începutul lunii noiembrie şi va dura până lasfârşitul lunii august 2011. Luând în calcul preţurile de pe bursade energie OPCOM, contractul semnat între Petprod şi Petrom arputea avea o valoare de peste 35 mil. euro, cantitatea de energiecare urmează a fi livrată fiind de 140 de MW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO