Japonezii de la Asahi, noii proprietari ai Ursus şi Timişoreana, anunţă investiţii de 22 mil. euro

Secțiune susținută de Medlife Logo

28 mai 2018 Autor: Mădălina Panaete

Grupul japonez Asahi, noul acţionar al mărcilor de bere Ursus şi Timişoreana, a anunţat investiţii de 22 milioane euro în acest an în fabricile din Braşov şi Timişoara, pentru creşterea capacităţii de producţie. „Piaţa din România este pe o creştere uşoară şi cred că acest trend va continua. În plus, această piaţă se va «premiumiza» într-o perioadă destul de scurtă. Abilitatea noastră de a profita de puterea brandurilor de bază şi în acelaşi timp lansarea de noi băuturi pe categoria superioară de preţ vor fi critice pentru noi“, a declarat Paolo Lanzarotti, CEO al Asahi Breweries Europe Group. În România, compania Ursus Breweries este lider pe piaţa berii, cu o cotă de 37%. În România, singura categorie din piaţa berii unde nu suntem lideri este cea a berii super-premium, o categorie mică, dar foarte importantă, a spus directorul Asahi. În 2016, conform ultimelor date disponibile, compania Ursus Breweries, care mai are în portofoliu Ciucaş, Grolsch, Peroni, Azuga etc., a avut afaceri de 1,6 miliarde lei, cu un profit de 145 milioane lei. Japonezii au cumpărat operaţiunile, într-o tranzacţie regională, de la SABMiller.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
asahi
, anunt
, investitii
, ursus
, japonezi
, proprietari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide