Companii

Japonezii de la Panasonic vor în 2018 o cotă de 15% din piaţa de 10 mil. euro de prelungitoare şi prize din România, dublă faţă de nivelul actual

Japonezii de la Panasonic vor în 2018 o cotă de 15% din...

Autor: Carol Dan

26.06.2015, 19:43 3702

Corporaţia japoneză Panasonic intră pe piaţa românească a prizelor, întrerupătoarelor şi prelungitoarelor prin achiziţia companiei turceşti Viko, care distribuie deja produsele Panaosnic în România.

"România e primul pas în scopul nostru de intrare pe piaţa europeană. În orice piaţa suntem, vrem să fim numarul 1", spune Kazuhito Takahashi, membru în boardul Panasonic Eco Solution din Japonia.
 
Panasonic a cumparat compania turceasca VIko într-o tranzacţie evaluată la 560 milioane dolari. VIko are în Turcia a doua cea mai mare fabrică de prize şi prelungitoare din lume, cu o capacitate de 1 milion de unităţi pe an.
 
Panasonic va vinde pe piaţa românească atat produse de masă, cât şi premium.
 
În prezent, produsele Viko by Panasonic acoperă 8% din piaţă, iar scopul japonezilor este ca în 2018 să ajungă la o cotă de 15% din această piaţă.
 
"Vrem să creştem rapid. Dacă vânzările merg bine, ne vom gândi şi la o fabrică in România”, adaugă Takahashi.
 
Nurset Kayhan Apaydin, CEO al firmei Viko by Panasonic, spune că piaţa de prize şi prelungitoare din România este evaluată la 10 mil euro, dar dacă se ia în calcul tot segemntul de aparataj electric, piaţa depăşeşte cu uşurinţă 20 milioane de euro.
 
Compania turcă Viko este distribuitorul autorizat al Panasonic în Romania pentru prize, întrerupatoare şi prelungitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO