Companii

Japonezii de la Yazaki cer ajutor de stat pentru extindere

Japonezii de la Yazaki cer ajutor de stat pentru extindere

Autor: Laurentiu Cotu

12.12.2013, 19:29 904

Producătorul japonez Yazaki Component Technology, cu afaceri de 124 mil. euro anul trecut, a solicitat ajutor de stat în valoare de 3 milioane de euro în vederea extinderii operaţiunilor din Arad, în cadrul unei investiţii estimate la aproximativ 10 mil. euro. Investiţia va completa domeniul de activitate al companiei şi va mări gradul de competitivitate al locaţiei din Arad, potrivit informaţiilor companiei.

„Yazaki Component Technology doreşte extinderea operaţiunilor sale din Arad, iar în acest sens avem planificată o investiţie strategică de aproximativ 10 milioane de euro, din care pentru circa 3 mi­lioane de euro ne aflăm în proces de reaplicare pe schemele de ajutor de stat“, au declarat reprezentanţii com­paniei.

Compania este membră a grupului Yazaki, unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme de distribuţie electrică de putere şi de transmisie a datelor pentru industria auto la nivel mondial, cu peste 200.000 de angajaţi şi operaţiuni în 40 de ţări.

În zece ani de prezenţă pe piaţa locală, grupul Yazaki a investit peste 100 mil. euro şi a angajat în mod direct aproximativ 4.000 de oameni. Japonezii deţin în România unităţi de producţie la Arad, Ploieşti şi Caracal.

Compania Yazaki Component Technology a fost înfiinţată în anul 2003 la Arad şi a realizat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 551,7 mil. lei (124 mil. euro), cu un număr mediu de 862 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor.

Compania se ocupă de proiectarea şi producţia de instrumente de bord, module, componente electrice şi electronice pentru sectorul auto, printre clienţii Yazaki Arad numărându-se producătorii de automobile Toyota, Volvo, General Motors, PSA, Jaguar, Renault-Nissan, Continental, Volkswagen sau Volvo Trucks, conform unor informaţii anterioare furnizare de companie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO