Companii

Japonezii investesc 17 milioane de euro în fosta fabrică a lui Copos

Japonezii investesc 17 milioane de euro în fosta...

Autor: Cristina Roşca

26.09.2016, 00:07 3072

Grupul japonez a preluat în urmă cu circa trei luni fabrica de motoare ANA Imep din Piteşti, deţinută anterior de familia Copos, într-o tranzacţie evalută la peste 10 milioane de euro. La scurt timp de la preluare, fabrica şi-a schimbat numele în Nidec Motor Corporation România, acesta fiind şi numele firmei care operează activităţile unităţii de producţie.

Mai mult, în august, la doar două luni de la preluarea oficială a fabricii, japonezii au anunţat şi un plan de investiţii în unitatea de producţie de la Piteşti. Ei ar urma să extindă capacitatea de producţie a fabricii, potrivit unui document oficial. Valoarea totală a investiţiei este de 76 de milioane de lei (17 mil. euro). O parte din bani provin de la compania-mamă, filiala locală accesând un împrumut intragrup.

„Se aprobă încheierea unui contract de împrumut intragrup cu Nidec Europe BV sau altă companie din grupul Nidec în scopul finanţării proiectului de investiţii pentru extinderea capacităţii de producţie curentă a societăţii, proiect pentru care societatea va aplica privind finanţarea ajutoarelor de stat (...).“

Proiectul Nidec s-a numărat însă printre cele 30 de dosare respinse de guvern dintr-un total de 36 de proiecte pentru care s-a solicitat ajutor de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO