Companii

Jidvei investeşte 4 mil. € în modernizarea cramei şi a parcului auto

Cristian Şaita­riu, direc­to­rul ge­ne­ral al com­paniei

Cristian Şaita­riu, direc­to­rul ge­ne­ral al com­paniei

Autor: Roana Rotaru

04.08.2017, 00:07 2066

Jidvei, cel mai mare jucător din industria vinului, un business de peste 33 mil. euro deţinut de Claudiu Necşu­lescu, şi-a bugetat anul acesta investiţii de 4 mil. euro, bani care vor merge spre modernizarea cramei Jidvei şi către reteh­nologizarea parcului de maşini şi de utilaje agricole.

„La finalul acestui an, grupul nostru de firme va dis­pune de o capacitate de prelucrare şi stocare de peste 30 mi­lioane de litri de vin, vi­nars şi vin spu­mant“, a declarat pen­tru ZF Cristian Şaita­riu, di­rec­to­rul ge­ne­ral al com­paniei.

Jidvei mizează anul acesta pe afaceri de pes­te 40 mil. euro, în creş­tere cu 20% faţă de anul 2016, o creştere sus­ţinută şi de vân­zările din primul se­mes­tru al acestui an, potrivit in­for­maţiilor transmise de companie.

După cifra de afaceri obţinută în 2016, Jidvei este cel mai mare jucător din industria vinului din România, urmat de Cotnari şi Cramele Recaş.

România este pe locul 6 în UE la producţia de vin şi locul 13 în lume, după ce anul trecut a obţinut o producţie de 3,3 milioane de hectolitri de vin, potrivit statisticilor oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO