Companii

Jidvei si-a majorat vanzarile cu 31%, la 13 mil. euro

28.07.2008, 18:53 15

Producatorul de vinuri Jidvei a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri de 48 de milioane de lei (peste 13 milioane de euro), in crestere cu 31% fata de perioada similara a anului trecut, si cu 11% mai mult decat estimarile initiale, a anuntat compania.
"Cresterea este rezultatul direct al investitiilor din ultimii ani in plantatii, in modernizarea cramei si a tehnologiilor de fabricare, conservare si pastrare a vinului. Toate aceste investitii au dus atat la o crestere cantitativa, cat si calitativa a vinurilor de Jidvei si au fost sprijinite prin dezvoltarea retelei de distributie", informeaza compania.
Jidvei a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 83 milioane de lei (circa 25 de milioane de euro), iar pentru 2008 estimeaza un avans de peste 30%, la 110 milioane de lei (aproximativ 30 de milioane de euro).
In 2007 profitul net al companiei a atins 8 mil. lei (2,4 mil. euro), comparativ cu 14,8 mil. lei (4,2 mil. euro) in 2006. In prezent aproximativ 60% din vanzarile Jidvei se deruleaza prin HoReCa (hoteluri si restaurante), insa se urmareste cresterea ponderii la 70% pana la sfarsitul anului.
Piata de vin este estimata la peste 450 de milioane de euro, iar cei mai importanti producatori sunt Murfatlar, Vincon, Cotnari, Jidvei, Halewood, Vinexport Focsani, Cramele Recas sau Agroindustriala Bucium.
Consumul anual de vin imbuteliat este de aproximativ 3 litri pe cap de locuitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO