Companii

Jiri Rizek pleaca de la Flamingo inainte de a-si termina mandatul

Jiri Rizek pleaca de la Flamingo inainte de a-si termina mandatul

Jiri Rizek, 52 de ani, a venit la conducerea Flamingo in 2006, de la carma operatiunilor Electro World Cehia

21.07.2009, 19:21 50

La conducerea companiei urmeaza sa vina Stefan Treiber, care este fondator al companiei de consultanta Candidus, cu sediul in MŸnchen.

Treiber este specializat in proceduri de integrare postfuziune, restructurari si management de retele de furnizori si a lucrat anterior cu Flamingo pentru achizitia Flanco. El este si membru in Consiliul de Administratie al Flamingo de mai mult de un an.

"Am decis aceasta schimbare a rolurilor in beneficiul companiei. Ne propunem sa responsabilizam la nivel executiv mai multe resurse pentru a putea sustine planurile de capitalizare suplimentara a companiei in a doua jumatate a anului 2009 si pentru a maximiza accesul la oportunitati pana la finalul anului 2010", a declarat Dragos Simion, presedintele Flamingo.

Pentru capitalizare, Flamingo a cerut recent acordul actionarilor pentru o emisiune de obligatiuni convertibile in actiuni, in valoare de 7 milioane de euro, suma ce depaseste capitalizarea companiei, de 5,6 milioane de euro.

Simion a adaugat ca mandatul lui Jiri Rizek urma sa expire in cursul anului viitor. Rizek, 52 de ani, urmeaza sa ramana in cadrul Flamingo, potrivit reprezentantilor companiei, pentru o perioada de minim un an pe pozitia de consultant. Cehul a venit la conducerea Flamingo in 2006, de la carma operatiunilor Electro World Cehia. In perioada mandatului sau vanzarile Flamingo s-au apreciat de la 132 mil. euro in 2006 la 202 mil. euro in 2008.

Treiber, 38 de ani, si-a inceput cariera in cadrul companiei Arthur D. Little ca director de operatiuni, dupa care a lucrat in cadrul grupului marchFirst ca si consultant pentru proiecte de e-business, iar pana in 2002 a detinut pozitia de senior manager pentru operatiunile globale ale AT Kearny.

Printre cei mai importanti actionari ai Flamingo se numara Dragos Cinca, Dan Adamescu, Ion Ion Alexandru Tiriac, QVT si Oresa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO