Companii

JLL: Tranzacţiile imobiliare au crescut cu 80% în primul trimestru, la 340 mil. euro

City Gate

City Gate

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.07.2016, 00:04 203

Volumul tranzacţiilor imobiliare de pe piaţa locală din primul semestru al anului este estimat la 340 de milioane de euro, cu 80% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a situat la 187 de milioane de euro, potrivit companiei de consultanţă imobiliară JLL.

În primele şase luni au fost consemnate atât tranzacţii care au vizat achiziţii de proiecte, cât şi unele care au avut ca obiect preluarea controlului integral a unor coproprietari asupa unor proiecte.

Din totalul volumului de investiţii, Bucureştiul a atras jumătate (48%), însă restul ţării a bifat prima tranzacţie semnificativă de după 2008 prin achiziţia Sibiu Shopping City de către compania sud-africană de real-estate NEPI, de la brita­nicii de la ARGO, pentru 100 de milioane de euro. Aceasta a fost, de altfel, şi cea mai mare tran­zacţie cu o singură proprietate realizată în afara Bucureştiului după criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO