Companii

Jocurile video, imune la pandemie. Piaţa de jocuri video îşi dublează rata de creştere în 2020 şi merge spre vânzări de 560 mil. lei

Jocurile video, imune la pandemie. Piaţa de jocuri video îşi dublează rata de creştere în 2020 şi merge spre vânzări de 560 mil. lei

Piaţa jocurilor video a reprezentat constat în ultimii ani în jur de 40% din piaţa totală de jocuri şi jucării estimată la 1,2-1,3 miliarde de lei, însă avansul vânzărilor din 2020, accesul la platforme digitale de genul Steam şi creşterea numărului de smartphone-uri ar putea apropia categoria de 50% din total piaţă.

Autor: Alexandra Matei

16.08.2020, 14:31 180

Vânzările de jocuri video ar putea creşte cu 11% în acest an faţă de 2019 în România, potrivit unei analize a companiei de cerecetare de piaţă Euromonitor, care arată că perioada de lockdown generată de pandemia de covid-19 va determina un ritm dublu de creştere pentru acest segment de piaţă.

Piaţa de jocuri video ar putea ajunge la 560 mil. lei în acest an, trecând astfel pentru prima dată de 500 mil. lei, potrivit estimărilor ZF care iau în calcul rata de creştere de 11% a pieţei estimată pentru 2020 în România de analiştii de la Euromonitor.

„Vânzările au fost favorizate de perioada de lockdown, în care copiii au rămas blocaţi în casă împreună cu cei mari. Mai mult, a existat o perioadă de câteva săptămâni libere, până la reluarea cursurilor în varianta şcoala online“, spune Dragoş Sîrbu, CEO al Flanco România, unul dintre cei mai mari retaileri electro-IT de pe piaţa locală, cu prezenţă atât în retailul clasic, cât şi în online.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO