Companii

Joe, cel mai vândut brand de napolitane, devine produs de import

Joe, cel mai vândut brand de napolitane, devine produs...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.01.2019, 00:07 2927

JOE, brand românesc produs la Timişoara de gigantul elveţian Nestlé, este cel mai vândut brand de napolitane în retail, arată datele companiei de cercetare de piaţă Euromonitor, care ia în calcul doar vânzările în valoare.

 Nestlé a preluat brandul de napolitane, cu o istorie de peste 25 de ani, de la antreprenorul Florentin Banu în anul 2000, iar anul acesta urmează să mute producţia de la Timişoara într-o ţară din jur.

Reprezentanţii companiei au pus decizia de mutare a fabricii pe seama problemelor cu forţa de muncă şi schimbărilor în comportamentul de consum, însă din datele ZF este vorba şi de o ineficienţă a unităţii de producţie, care are costuri mari. Astfel, cel mai vândut brand de napolitane din România va fi produs în străinătate.

Topul celor mai vândute branduri de napolitane este completat de alte două branduri româneşti – Alka (Alfers) şi Naty.

Segmentul napolitanelor este unul dintre cele mai importante din piaţa de dulciuri şi este estimat de Euromonitor la o valoare de 278 de milioane de lei (circa 60 mil. euro) la preţurile curente în 2018 în magazine. În ultimii cinci ani, Euromonitor arată că piaţa napolitanelor a avansat cu 25%. În volum, datele companiei de cerceta­re arată că un român consumă în medie anual sub un kilogram de napolitane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO