Companii

Joseph Seroussi: Pentru 200 mil. euro, vand afacerea

11.07.2007, 18:56 333

Omul de afaceri Joseph Seroussi, care detine patru fabrici de textile si magazinele de imbracaminte No 36, spune ca nu ar refuza o oferta de vanzare de 200 mil. euro.
"Daca vine cineva si imi da 200 de milioane de euro as fi nebun sa nu vand. Acum mult timp am mai primit oferte, insa in prezent nu mai vine nimeni, mai ales datorita crizei acute de muncitori cu care ne confruntam. Oricine cumpara o afacere vrea sa o extinda, nu sa se pregateasca de plecare", a spus Seroussi, presedintele J&R Enterprises.
Omul de afaceri detine actiuni in cadrul companiilor Ikos-Conf (Odorheiu Secuiesc), Norada (Odorheiu Secuiesc), Serconf (Botosani) si T.J.R. Industries (Tulcea). Potrivit ultimelor date disponibile, Ikos-Conf a inregistrat in 2005, o cifra de afaceri de 16,3 mil. euro si un profit de 1,4 mil. euro, in timp ce Norada a terminat cu o cifra de afaceri de 8,3 mil. euro si pierderi de 0,2 mil. euro. Serconf a inregistrat in 2005 afaceri de 7,6 mil. euro si un profit de 0,4 mil. euro, in timp ce T.J.R. Enterprises a terminat cu pierderi de 0,1 mil. euro si o cifra de afaceri de 0,7 mil. euro.
Seroussi nu a dorit sa ofere informatii cu privire la cifra de afaceri cumulata a companiilor pe care le detine in Romania.
Omul de afaceri mai detine patru magazine reunite sub brandul No 36.
Joseph Seroussi a venit pentru prima data in Romania in 1965, iar la caderea regimului comunist, in 1989, avea deja afaceri in derulare de 55 mil. dolari in Romania, a spus el intr-un interviu acordat revistei Target. A inceput sa produca sub brandul Seroussi in 1990, cand a cumparat prima fabrica la Odorheiu Secuiesc. A inceput sa lucreze pentru branduri celebre precum Hugo Boss inca din anii '90, cand industria textila era in deriva si lohn-ul se prefigura drept vesta de salvare pentru cei cu investitii in industria de profil. In 1990 a platit 1,2 mil. dolari pe 25% din actiunile primei fabrici din Odorheiu Secuiesc, iar pana in prezent spune ca a investit peste 85 mil. euro in Romania.
In prezent 95% din productia companiilor sale merge la export, restul fiind comercializat prin intermediul celor patru magazine "No 36", dar si in alte 27 de locatii. Trei dintre locatii sunt situate in Bucuresti, in timp ce al patrulea a fost deschis luna trecuta in Odorheiu Secuiesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO