Companii

Jozsef Varadi, CEO Wizz Air: În martie-aprilie, am operat la 5-10% din capacitate. În august am ajuns la 80%, dar vedem din nou un declin

Jozsef Varadi, CEO Wizz Air: În martie-aprilie, am...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.09.2020, 00:05 1535

Jozsef Varadi spune că previziunile arată că, din cauza pandemiei, Wizz Air va încheia anul 2020 cu un număr total de pasageri transportaţi la jumătate faţă de cel de anul trecut, când avioanele companiei au avut 9,39 de milioane de pasageri din România. 

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România ca număr de pasageri, cu peste 9 milioane de oameni transportaţi în 2019, a anulat un milion de bilete cu plecare din România în ultimele şase luni şi a returnat în total 12 milioane de euro persoanelor care au ales această variantă, adică circa 15% din totalul celor 80 de milioane de euro returnaţi la nivel de grup.

„Am avut o scădere sem­nificativă a cererii înce­pând cu luna martie, astfel că, în martie-aprilie, am operat la 5-10% din capa­citate. În august însă am ajuns la 80% din capa­citate, dar vedem din nou un declin, odată cu restric­ţiile care apar de la o zi la alta“, spune Jozsef Varadi, CEO şi fondator Wizz Air.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO