Companii

Jucăriile educaţionale produse sub brandul românesc Eematico, înfiinţat de antreprenorul Ion Neculai, au făcut primii paşi către piaţa internaţională

Jucăriile educaţionale produse sub brandul românesc...

Autor: Alexandra Matei

08.04.2022, 14:38 138

@ Start-up-ul românesc Eematico se află printre finaliştii competiţiei EdTech Awards 2022, categoria Cool Tools, secţiunea STEM Solutions, cu proiectul eematico Steam Kits – cursuri practice de ştiinţă şi creativitate bazate pe kituri de bricolaj. @ Până acum, sub brandul Eematico, au fost produse aproximativ 3.000 de astfel kituri.

Jucăriile educaţionale produse sub brandul Eematico, un proiect în domeniul educaţiei, care a pornit în urmă cu aproape cinci ani de la ideea de a organiza cursuri de bricolaj pentru copii, prin joacă, au ajuns să fie recunoscute internaţional, odată cu participarea la competiţia EdTech Awards 2022, în care sunt apreciate contribuţiile la transformarea educaţiei prin tehnologie.

Start-up-ul Eematico, fondat de antreprenorul Ion Neculai, s-a aflat printre finaliştii competiţiei, alături de alte proiecte dezvoltate de businessuri internaţionale, cum ar fi Logitech Crayon sau Piano Marvel.

„Noi începusem să căutăm astfel de competiţii pentru că voiam să validăm la nivel internaţional ceea ce facem. Aplicaţia am făcut-o anul trecut, prin august, a fost un proces mai complex şi o jurizare îndelungată pentru că sunt multe organizaţii din lume care aplică. Pentru noi, e un sentiment frumos şi important pentru că ne validează conceptul la un nivel nu doar local, ci şi internaţional. Asta e important pentru noi, dar şi pentru cei pentru care dezvoltăm produsele noastre - copii, părinţi”, a spus pentru ZF Ion Neculai, fondatorul Eematico.

Proiectul care a adus organizaţiei recunoaştere internaţională, eematico Steam Kits, este gândit pentru a oferi kituri pentru copii cu vârsta cuprinsă între patru şi şapte ani, respectiv opt şi doisprezece ani. Acestea conţin activităţi şi jucării educaţionale de asamblat, însoţite de tutoriale video.

„Programul îmbină noţiuni din ştiinţă, tehnologie, inginerie, arte şi matematică, cu ajutorul bricolajului şi prin multă joacă.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO