Companii

Un nou jucător pe piaţa de curierat: antreprenorul Cristian Pandel, fondatorul Christian Tour, şi Lucian Aldescu, fondatorul firmei de curierat Pegasus şi fost CEO la DPD România, au lansat Memex, dedicat livrărilor de colete mici

Un nou jucător pe piaţa de curierat: antreprenorul...

Autor: Roxana Rosu

11.03.2021, 11:27 975

Antreprenorul Cristian Pandel, fondatorul Memento Group, din care face parte şi Christian Tour, împreună cu Lucian Aldescu, fondatorul firmei de curierat Pegasus şi fost CEO la DPD România, au lansat un nou jucător pe piaţa de curierat, Memex, dedicat livrărilor de colete mici.

Noua firmă de coletărie rapidă va prelua pachete de maxim 5 kg şi se adresează atât clienţilor business, cât şi celor direcţi.

„Efectele pandemiei de coronavirus se vor resimţi pe termen lung ȋn activitatea din turism, şi asta nu doar ȋn România ci la nivel global”, crede Cristian Pandel.

Piaţa de curierat rapid din România se află ȋntr-o continuă expansiune ȋn ultima decadă, alimentată fiind de creşterea accelerată a segmentului e-commerce şi sporirea numărului de afaceri care şi-au mutat mare parte din activităţi ȋn online. Acest avânt fiind accelerat ȋn perioada scursă de la izbucnirea epidemiei de Covid-19, pe fondul modificării comportamentului de shopping al românilor, tot mai mulţi dintre aceştia apelând la magazine online, după cum o indică cele mai recente date statistice.

În acest nou context, companiile de curierat din întreaga lume intentionează să se extindă, pentru a face faţă cererii în creştere din partea consumatorilor, să-şi extindă capacităţile de livrare şi să-şi modernizeze infrastructura reţelelor.

Memex are o flotă de maşini electrice şi are în plan inclusiv livrarea cu drone sau plata cu Bitcoin, inspirându-se din modeluri de business din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO