Companii

Jucătorii din industria alimentară cresc salariile în unul dintre sectoarele cu cele mai mici câştiguri din economie: Ne ajută să reţinem angajaţii. 25% vin-pleacă până se plictisesc

ANALIZĂ

Jucătorii din industria alimentară cresc salariile în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.06.2022, 18:15 445

♦ Datele primite pentru realizarea anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie arată că sunt fabrici din industria alimentară unde salariaţii au venituri medii nete cuprinse între 4.000 şi 6.500 de lei.

Marii jucători din industria alimentară măresc în acest an salariile medii cu valori între 6% şi 13%, un imbold fiind majorarea salariului minim în sector cu 18% de la 1 iunie, arată o analiză a ZF pe baza datelor furnizate de companii pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie şi cele de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, salariul minim net a ajuns de la 1.524 de lei pe lună la 1.774 lei pe lună. În luna martie a anului curent (ultimele date disponibile), salariul mediu net lunar în sector era de 2.667 lei pe lună, faţă de 3.937 la nivel naţional, potrivit datelor INS. În luna menţionată, la nivelul industriei alimentare erau înregistraţi 158.900 de salariaţi, în uşoară descreştere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

 Câştiguri nete mai mici sunt înregistrate doar în sectorul hotelurilor şi restaurantelor (2.079 lei lunar), fabricarea de mobilă (2.553 lei lunar) şi în fabricarea articolelor de îm­brăcăminte (2.169 de lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO