Companii

Jucătorii din sectorul rezidenţial: Clienţii se documentează mult mai bine înainte de a cumpăra un imobil

Jucătorii din sectorul rezidenţial: Clienţii se...

Autor: Bogdan Alecu

24.03.2017, 00:07 1525

Piaţa imobiliară românească se apropie de maturitate, în con­textul în care clienţii preferă tot mai mult proiectele mixte, care ală­turi de rezidenţial au şi spaţii comerciale şi chiar bi­rouri, pen­tru a fi aproape de locul de muncă. În plus, aceştia nu mai caută ne­apărat apartamente cu suprafeţe mari, ci unele care se le aco­pere cerinţele, în timp ce investiţiile în imobile nu mai sunt făcute speculativ, ci sunt luate drept alternative la de­po­zitele bancare, apartamentele fiind inclusiv închiriate pentru a genera venituri.

„Suntem pe o piaţă cu un lung proces de maturizare. În 2008 eram în perioada de copilărie, iar acum suntem în ado­les­cenţă. Spre exemplu, o formă de creştere reprezintă faptul că treptat se face trecerea de la proiecte simple la proiecte mixte. Vom ajunge să vedem şi în România o clădire care să includă şi o com­po­nentă de rezidenţial, un hotel şi magazine, dar aceastea vor ve­ni pe mă­sură ce clientul va evolua, iar dez­vol­tatorul se va ra­fi­na“, a spus Ovidiu Şandor, CEO Mulberry Development.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO