Companii

Jumătate din businessul cu hoteluri şi pensiuni vine din Bucureşti, Constanţa şi Braşov

Jumătate din businessul cu hoteluri şi pensiuni vine...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.08.2018, 00:08 834
Hotelurile, pensiunile, cabanele şi motelurile din municipiul Bucureşti şi din judeţele Constanţa şi Braşov au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de peste 2,5 miliarde de lei, adică aproape jumătate din rulajul tuturor companiilor care au unităţi de cazare pe plan local, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului. ZF a luat în calcul doar companiile cu cod CAEN 55.

În total, la nivelul anului trecut au funcţionat peste 7.700 de companii în domeniile hoteluri şi alte facilităţi de cazare (cod CAEN 5510), facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată (5520), parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere (5530) şi alte servicii de cazare (5590).

Însă, chiar dacă analizăm doar sectorul hotelu­rilor, ponderea Bucureştiului şi a judeţelor Constanţa şi Braşov se păstrează, acestea fiind de altfel şi zonele care atrag şi cel mai mulţi turişti. În plus, acestea au atras de-a lungul timpului, alături de judeţe precum Cluj sau Timiş, cei mai mulţi investitori, ceea ce a generat şi investiţii în domeniul hotelier, în principal în hoteluri cu mai mult de trei stele.

În 2017, Capitala a atras peste 2 milioane de turişti, fiind urmată în clasament de Braşov, cu 1,26 milioane de turişti şi Constanţa, cu un număr similar de turişti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO