Companii

Jumatate din masinile Kia si Hyundai au fost reexportate. Cum comentati?

19.01.2010, 23:12 68

Mai mult de jumatate din vanzarile marcilor coreene Kia siHyundai inregistrate in 2009 pe piata locala nu se regasesc instatisticile inmatricularilor, potrivit unei comparatii ZF intredatele de pe piata auto si raportul Directiei Regim Permise siInmatriculari ale Vehiculelor.

Hyundai, marca al carei import face parte din portofoliul TiriacHoldings, care a devenit cea mai bine vanduta marca de import anultrecut cu aproape 11.000 de masini vandute, apare in statisticileinmatricularilor auto cu putin peste 5.000 de autoturisme.Reprezentantii companiei nu au facut niciun comentariu legat deaceasta diferenta. In cazul Kia, diferenta dintre inmatriculari sivanzari raportate urca la un nivel si mai ridicat. Daca vanzarilede autoturisme raportate au atins anul trecut un volum de 6.145 demasini, efectiv s-au inmatriculat mai putin de 30% dintre acestea.Nici in acest caz oficialii importatorului nu au oferit niciuncomentariu.

Presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor deAutomobile (APIA), Ernest Popovici, a declarat ieri pentru ZF caAsociatia ia in calcul schimbarea modului de raportare avanzarilor, printr-o analiza lunara a inmatricularilor si datelorRegistrului Auto Roman si nu doar pe baza datelor furnizate deimportatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO