Companii

Jumătate din sticlele de vin ale Halewood merg la export

Jumătate din sticlele de vin ale Halewood merg la export

Autor: Cristina Roşca

27.03.2017, 00:07 598

Producătorul şi importatorul de vin Halewood a vân­dut la export anul trecut aproape jumătate din producţia locală de 6 milioane de sticle de vin, în condiţiile în care, per total, la nivel de piaţă exporturile nu trec de 5% din producţia locală.

„Divizia noastră de export a înregistrat o creştere constan­tă în ultimii ani, în ciuda contextului nefavorabil re­prezentat de Brexit, devalorizarea lirei sterline, în condiţiile în care Marea Britanie este una dintre cele mai importante pie­ţe de export pentru noi“, a spus Paul Murden, general mana­ger Halewood Wines & Spirits. Potrivit datelor comunicate anterior de Halewood, compania este unul dintre cei mai mari exportatori locali de vin pe o piaţă încă mică, în dezvoltare.

Grupul Halewood este operat în România prin inter­me­diul mai multor companii cu afaceri cumulate de peste 60 mil. lei în 2015, ultimul an pentru care există date publice, în timp ce com­pania spune că în 2016 „a fost înregistrată o evoluţie pozitivă“.

Pentru anul trecut Paul Murden, general manager Halewood Wines & Spirits nu oferă cifre, însă vorbeşte de o evoluţie pozitivă.

În ceea ce priveşte 2017 Murden vorbeşte de o creştere de două cifre pentru întreaga activitate a grupului Halewood Wines & Spirits în România, cuprinzând atât producţia locală, cât şi exporturile şi importurile de produse. „Focusul nostru va rămâne pe produsele premium şi super premium“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO