Companii

Jumătate dintre antreprenorii români se pregătesc să lase moştenire afacerile construite în ultimii 25 de ani

Jumătate dintre antreprenorii români se pregătesc să...

Autor: Razvan Muresan

22.11.2014, 10:08 232
Implicarea familiei, soluţionarea conflictelor de familie şi planificarea succesiunii reprezintă elemente esenţiale pentru asigurarea succesului în dezvoltarea afacerilor de familie şi transferul acestora către o nouă generaţie, se arată într-un raport al companiei de audit şi consultanţă PwC România.
 
În privinţa planurilor de viitor ale afacerilor de familie, majoritatea respondenţilor (52%) iau în considerare  transferul afacerii de familie către noua generaţie. 19% se gândesc la transmiterea proprietăţii către noua generaţie, dar la aducerea unui management profesionist, în timp ce 23% au în vedere vânzarea afacerii sau listarea acesteia.
 
Mai mult de jumătate dintre afacerile de familie româneşti incluse în raport plănuiesc să transfere noii generaţii atât proprietatea asupra afacerii, cât şi managementul. Preocupările centrale sunt acelea că noua generaţie nu va dori să se implice în management sau că s-ar putea să nu fie pregătită la timp pentru preluare. 
 
Cititi mai mult pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO