Companii

Jumătate din ingredientele folosite de industria locală de bere provin din România. În cazul celor mai mari doi jucători ponderea urcă până la 70%. Spre deosebire de alte industrii, în bere producţia locală acoperă 97% din consum, jucătorii importanţi având facilităţi de producţie în România

Analiză

Jumătate din ingredientele folosite de industria locală...

Autor: Cristina Roşca

28.02.2021, 12:02 189

Jumătate din ingredientele folosite în industria berii – cereale, hamei – sunt de provenienţă locală, potrivit Asociaţiei Berarii României. Ponde­rea urcă chiar până la 70% în cazul celor mai mari jucă­tori din domeniu.

„Sectorul berii are o in­fluenţă pozitivă la nivelul în­tregii economii naţionale şi are un rol im­portant de stimulare a agriculturii locale. Creşterea numărului de fabrici de bere în ulti­mii ani, corelată cu faptul că doar 3% din berea consumată în România provine din im­port, ne arată orientarea profund naţio­na­lă a acestei industrii“, spune Nechita Adrian Oroş, ministrul agriculturii, citat într-un raport al Asociaţiei Berarii României.

Spre deosebire de alte industrii, în bere pro­ducţia locală acoperă 97% din consum, jucă­torii importanţi având facilităţi de pro­ducţie în România.

Piaţa este concentrată la vârf, cei mai mari şase producători furnizând 80% din tot con­sumul de bere din România, conform aceleiaşi surse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO