Companii

Köber din Piatra-Neamţ, la maximul ultimilor cinci ani

Aurel Köber deţine cea mai mare afacere antreprenorială din piaţa de lacuri şi vopsele. Fotograf: Silviu Matei

Aurel Köber deţine cea mai mare afacere antreprenorială din piaţa de lacuri şi vopsele. Fotograf: Silviu Matei

Autor: Ioan Dornescu

22.05.2015, 00:07 2473

Producătorul de lacuri şi vopsele Köber din Piatra-Neamţ, controlat de omul de afaceri Aurel Köber, a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri de 208,2 milioane lei (47 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul anterior, marcând cel mai bun rezultat din ultimii cinci ani.

Afacerea pornită imediat după Revo­luţie de antreprenorul din Piatra-Neamţ a încheiat astfel al patrulea an consecutiv de creş­tere pe una dintre cele mai zbuciumate pieţe mar­cate de exit-uri şi tranzacţii mai ales în perioada 2012-2013 când reducerea volumului de vânzări a dus către o consolidare în industrie.

Köber este cea mai mare afacere antreprenorială din piaţa de lacuri şi vopsele decorative, cu o valoare estimată de 150-160 milioane euro anual. Vânzările de anul trecut au fost influenţate pozitiv de dezgheţarea sectorului rezidenţial şi de renovări, iar datele din primul trimestru indică o continuare a trendului ascendent.

Compania din Piatra-Neamţ este activă şi pe segmentul producţiei de centrale termice, iar cifra de afaceri nu vine exclusiv din producţia de vopsele.

Prima fabrică a companiei, specializată în vopsele şi răşini, a fost deschisă în 1991, în localitatea Turtu­reşti, judeţul Neamţ.

Köber are trei unităţi de producţie: una de vopsele decorative, una de vopsele industriale şi una de centrale termice, având un număr de circa 500 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO