Companii

K.M.Trust & Partners: Marile companii din România riscă să piardă resurse umane valoroase dacă nu investesc în angajaţi în perioada următoare

K.M.Trust & Partners: Marile companii din România riscă...

Autor: Roxana Rosu

08.02.2022, 10:39 321

Marile companii din România riscă să piardă angajaţi valoroşi dacă nu vor începe să crească investiţiile în retenţia şi dezvoltarea abilităţilor resursei umane, iar digitalizarea şi eficientizarea vor deveni din ce în ce mai importante în noul context creat de pandemie, arată un studiu realizat de K.M.Trust & Partners.

Peste 60% dintre liderii din vârful marilor multinaţionale care au răspuns studiului au în plan ca anul acesta să crească investiţiile în programe de training, de leadership şi coaching, având în vedere provocările contextului actual.

În plus, COVID-19 reprezintă o îngrijorare pentru mai bine de 40% dintre liderii intervievaţi.

“Companiile continuă tendinţa de transformare şi de adaptare la noul context al pieţei. Ştim că pandemia a amplificat anxietăţile şi stresul deja existent. Ea a venit la pachet şi cu o serie de costuri personale, emoţionale, legate de sănătatea mintală, iar liderii cu viziune din companii înţeleg acest lucru şi doresc să contribuie la creşterea bunăstării emoţionale şi psihice atât a lor, cât şi a oamenilor valoroşi din companie. În ultima perioadă a crescut şi credem că va creşte în continuare cererea pentru programe relevante de dezvoltare, training sau coaching”, declară Radu Manolescu, fondator K.M.Trust & Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO