Companii

Karina Pavăl anunţă prima investiţie internaţională a Pavăl Holding: un hotel pe malul lacului italian Garda. Investiţiile în renovare ajung la 45 mil. euro

Lucrările de renovare, care ajung la 45 de milioane de euro, vor începe în 2024, iar în urma acestor investiţii hotelul va avea o clasificare de cinci stele. Lu­crările de renovare vor fi finalizare în primăvara anului 2026.

Lucrările de renovare, care ajung la 45 de milioane de euro, vor începe în 2024, iar în urma acestor investiţii hotelul va avea o clasificare de cinci stele. Lu­crările de renovare vor fi finalizare în primăvara anului 2026.

Autor: Miruna Diaconu

25.05.2023, 00:05 2353

♦ În turismul românesc investiţiile de asemenea anvergură sunt rare, singurul antreprenor român care a alocat în ultimii ani un astfel de buget în turismul local fiind George Copos.

Fraţii Pavăl, proprietarii Dede­man, prin compania Pavăl Holding, au făcut primul pas în afara ţării prin achi­ziţia hotelului Gardone, de pe malul lacului italian Garda, în care vor investi ulterior 45 milioane euro. Aceasta este prima achiziţie în afara ţării a fraţilor Pavăl, intrând astfel şi pe un nou seg­ment, cel hotelier. În România, investiţii de o ase­menea anvergură în sectorul hotelier sunt rare. Grupul Pavăl Hol­ding nu a răspuns la solicitarea ZF legată de această decizie de a investi în industria ospitalităţii din Italia.

În piaţă sunt însă informaţii că Pavăl Holding s-ar fi uitat să cumpere şi un hotel din Bucureşti. Pe lista posi­bi­lelor ţinte de achiziţie s-ar fi aflat şi hote­lul de cinci stele JW Marriott, asta în cazul în care proprietarii ac­tuali, grupul austriac Strabag, ar fi dorit să vândă.

Swissotel, Corinthia, Marmorosch şi renovarea hotelului Athenee Pa­lace, trecut sub brandul InterConti­nental, sunt unele dintre cele mai mari inves­ti­ţii hoteliere de pe plan local, toate fiind însă situate în Bucureşti. Cu cât dis­tanţa este mai mare faţă de Bucureşti, cu atât investiţiile în hote­luri sunt mai mici sau mai rare. Dintre investiţiile menţionate mai sus, doar renovarea Athenee Palace este trecu­tă în dreptul unui antreprenor, George Copos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO