Companii

Károly Borbély, Hidroelectrica: Prin preluarea proiectului eolian STEAG, am reuşit să facem prima tranzacţie de M&A realizată de o companie de stat în ultimii 30 de ani. Conform estimărilor ZF, valoarea tranzacţiei depăşeşte 130 mil. euro

Károly Borbély, membru în consiliul de supraveghere şi preşedinte al comitetului de strategie listare prin ofertă publică iniţială (IPO) al Hidroelectrica:  A fost un moment istoric (preluarea proiectului eolian STEAG – n. red.) pentru noi şi unul foarte greu. Angajaţii dintr-o companie de stat nu sunt obişnuiţi să facă lucruri ieşite din zona de confort. Din perspectiva unei companii verzi, considerăm că este esenţial să ne diversificăm portofoliul.

Károly Borbély, membru în consiliul de supraveghere şi preşedinte al comitetului de strategie listare prin ofertă publică iniţială (IPO) al Hidroelectrica: A fost un moment istoric (preluarea proiectului eolian STEAG – n. red.) pentru noi şi unul foarte greu. Angajaţii dintr-o companie de stat nu sunt obişnuiţi să facă lucruri ieşite din zona de confort. Din perspectiva unei companii verzi, considerăm că este esenţial să ne diversificăm portofoliul.

Autor: Roxana Petrescu, Alexandra Matei

19.04.2021, 12:30 722

Direcţia de dezvoltare pentru Hidro­electrica, cel mai mare pro­ducător de energie local, este diversi­ficarea portofoliului de generare, doar în zona regenerabilă, pentru ca apoi să fie luată în calcul o eventuală extindere la nivel regional, a declarat recent Károly Borbély, membru în consiliul de supraveghere şi preşe­dinte al comitetului de strategie listare prin ofertă publică iniţială (IPO) al Hidroelectrica.

„Intenţia este foarte clară de a diversifica producţia şi de a arăta investitorilor că mergem pe o linie de dezvoltare extrem de bine gândită. România are un potenţial foarte mare, iar Green Deal şi PNRR-ul (Plan Naţional de Rezilienţă şi Redresare) vor fi fonduri extrem de importante pentru investiţiile în energia regenerabilă“, a mai spus Borbély în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Compania deja nu mai are un portofoliu de producţie exclusiv hidro după ce anul trecut, prin intermediul unei tranzacţii de 130 de milioane de euro, a preluat de la germanii de la STEAG un proiect eolian de 108 MW.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO