Companii

Kaufland a deschis un hipermarket la Oradea şi a ajuns la 91 de magazine

Kaufland a deschis un hipermarket la Oradea şi a ajuns...

Autor: Ana Maria Petcana

20.02.2014, 19:56 223

Kaufland România a deschis joi un nou hipermarket în Oradea, al doilea din acest oraş, reţeaua naţională a retailerului depăşind astfel pragul de 90 de unităţi. Noul magazin, al 91-lea hipermarket Kaufland din România, va comercializa circa 20.000 de produse. De la începutul anului, compania a mai inaugurat un magazin în Târgu-Mureş şi are în plan până la finalul anului deschideri în Bucureşti, Târgovişte şi Gherla. În Capitală retailerul va deschide în 2014 patru hipermarketuri noi, în bulevardul Bucureştii Noi, în Apărătorii Patriei, Tudor Vladimirescu şi Valea Oltului.

Anul trecut, Kaufland România a deschis 8 magazine, investiţiile retailerului în extindere situându-se între 48 şi 72 milioane euro, având în vedere că investiţia medie într-un hipermarket este de 6 şi 9 milioane euro, în funcţie de oraş, valoarea terenului sau suprafaţa magazinului. Compania a creat până în prezent peste 12.000 de noi locuri de muncă directe în România, la sediul central în Bucureşti, în magazinele deschise, precum şi la centrele logistice situate în Parcul Industrial Ploieşti şi Turda. Kaufland este cel mai mare retailer din România după valoarea vânzărilor, depăşind Metro Cash&Carry şi Carrefour.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO