ZF 24

Kaufland atacă Bucureştiul şi va deschide cel puţin şase magazine în trei ani. Ce zone aleg nemţii?

Magazinele Kaufland care vor fi deschise în următorii ani în Bucureşti vor avea suprafeţe cuprinse între 3.000 şi 6.000 mp

Magazinele Kaufland care vor fi deschise în următorii ani în Bucureşti vor avea suprafeţe cuprinse între 3.000 şi 6.000 mp

Autor: Cristi Moga

18.06.2013, 00:12 20

Deşi au ajuns deja pe prima poziţie în clasamentul retailerilor, germanii de la Kaufland continuă investiţiile şi vor pune în următorii ani un accent mai mare pe Bucureşti.

Grupul german Kaufland, cel mai mare jucător din piaţa locală de comerţ alimentar, cu vânzări anuale de circa 1,5 mld. euro, va ataca în următorii trei ani Bucureştiul cu cel puţin şase magazine noi, care vor duce reţeaua la peste 10 unităţi în urma unor investiţii estimate la aproximativ 50 de milioane de euro.

În prezent, jocurile din piaţa de comerţ alimentar a Capitalei sunt făcute de 12 reţele străine care deţin 278 de magazine, potrivit calculelor ZF.

„Planurile noastre prevăd cel puţin 10 magazine în Bucureşti până în 2015, inclusiv magazinele deschise în prezent“, au precizat pentru ZF reprezentanţii Kaufland, care au acum patru magazine în zonele Barbu Văcărescu, Sebastian, Colentina şi Mihai Bravu.

În prezent, în Bucureşti, poziţii importante au francezii de la Carrefour - care cu opt hipermarketuri sunt cei mai extinşi pe acest segment -, precum şi belgienii de la Mega Image, care au instalat pe arterele circulate ale oraşului 101 supermarketuri şi alte 72 de magazine de proximitate Shop & Go, iar reţeaua continuă să crească de la o săptămână la alta.

În timp ce alte reţele de hipermarketuri au preferat de-a lungul timpului să se extindă în malluri, cei de la Kaufland au ales de cele mai multe ori magazine de sine stătătoare sau mici parcuri comerciale, iar pentru următoarele magazine compania va menţine această strategie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO