Companii

Kaufland, cel mai mare angajator din România, a mai deschis un magazin

Kaufland, cel mai mare angajator din România, a mai...

Autor: Ana Maria Petcana

23.03.2015, 14:37 676

Noul magazin din Constanţa este al doilea Kaufland din acest oraş.

Compania are în plan pentru acest an deschiderea a 9 hipermarketuri, oraşele vizate fiind Constanţa, Bacău, Brăila, Arad, Bucureşti, Timişoara, Sibiu şi Râmnicu Vâlcea.

Potrivit datelor furnizate anterior de companie, investiţia medie într-un magazin Kaufland se situează între 6 şi 9 milioane euro, astfel că bugetul de investiţii în extinderea din acest an ar putea ajunge la aproximativ 80 milioane euro.

Anul trecut, compania a ajuns la o reţea de 102 hipermarketuri, după ce a deschis 13 magazine, dintre care patru în Bucureşti, două în Oradea şi câte unul în Arad, Bacău, Târgu Mureş, Târgovişte, Vatra Dornei, Gherla şi Slatina.

Kaufland România a creat până în prezent peste 12.700 locuri de muncă directe, la sediul central din Bucureşti, în magazine, precum şi la centrele logistice situate în Parcul Industrial Ploieşti şi Turda.

Kaufland este cel mai mare retailer din România după valoarea vânzărilor, depăşind Metro Cash&Carry, Auchan şi Carrefour. Compania a înregistrat în 2013 o creştere cu peste 20% a profitului net, la 331 milioane lei (75 milioane euro), în timp ce afacerile au urcat cu 13%, la 7,26 miliarde lei (1,64 miliarde euro).

Retailerul a deschis primul magazin în România în anul 2005 şi este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai operează pe plan local reţeaua de discount Lidl.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO