Companii

Kaufland face un centru logistic pe 40 ha langa Turda

18.08.2009, 17:15 845

Reteaua de hipermarketuri cu politica de discount Kaufland, detinuta de grupul german LIDL& Schwartz, a cumparat un teren de circa 40 de hectare in judetul Cluj, pe care va construi al doilea centru logistic al sau din tara.

"Kaufland a luat un teren de aproximativ 40 de hectare langa Turda, pe traseul autostrazii. Constructia autostrazii i-a atras aici", a declarat Gligor Sasu, viceprimarul comunei Mihai Viteazu din judetul Cluj. Comuna este foarte aproape de spatiul viitorului centru Kaufland.

Reprezentantii retailerului nu au oferit detalii despre acest proiect de investitii, insa au confirmat existenta planurilor de constructie a unui al doilea centru logistic din Romania, in vestul tarii.

La inceputul lunii decembrie vor fi finalizati primii 42 de kilometri din totalul de 52 de kilometri din tronsonul 2B (Campia Turzii-Gilau) al autostrazii Transilvania, potrivit Ministerului Transporturilor.

Reprezentantii autoritatilor locale au mai declarat, citati de Mediafax, ca noul centru logistic al Kaufland va avea o suprafata cons-truita de peste 125.000 de metri patrati, iar cons-tructia acestuia ar putea incepe in 2009.

Kaufland detine in acest moment un centru logistic langa Ploiesti.

Reteaua germana a contractat de la BERD in luna iunie un imprumut de 150 mil. euro pentru proiecte de extindere de 300 mil. euro in Romania si Bulgaria.

Kaufland a realizat in 2007 vanzari de aproape 642 mil. euro la nivel local si nu a comunicat inca cifra de afaceri pe 2008. Cei mai mari competitori ai sai sunt hipermarketurile Carrefour, Real, Cora si Auchan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO