Companii

Kaufland şi Ultragreens inaugurează prima seră verticală din România, lângă Ploieşti, o investiţie de 350.000 euro. A doua seră va fi amenjată la Turda

Kaufland şi Ultragreens inaugurează prima seră...

Autor: Roxana Rosu

11.10.2022, 13:44 2963

Compania germană Kaufland şi Ultragreens, producător român de microplante şi plante aromatice, deschid prima seră verticală din România, o investiţie de 350.000 euro, a cărei producţie va fi integral distribuită în magazinele retailerului.

Green Hub Kaufland by Ultragreens a fost construită în imediata apropiere a Centrului Logistic Kaufland Ploieşti, pentru a reduce lanţul logistic de transport şi impctul asupra mediului înconjurător.

„Green Hub Kaufland by Ultragreens este pentru noi mai mult decât un proiect sustenabil. Este o nouă etapă în parteneriatul pe care îl avem deja cu Ultragreens, prin care extindem sortimentul de microsere şi plante fresh din hipermarketurile Kaufland. Macrosera este dotată cu tehnologii de ultimă generaţie, eficiente energetic şi propune un model de agricultură responsabilă, în acord cu standardele internaţionale privind protejarea mediului. Producţia va fi direcţionată integral către 65 dintre magazinele noastre din România”, a declarat Marco Hößl – CEO Kaufland România & Republica Moldova.

Producţia anuală a serei este estimată la circa 60 de tone.

Pentru dezvoltarea acestui parteneriat şi a asigura un flux constant de plante proaspete în întreaga reţea de 157 de hipermarketuri, o a doua unitate Green Hub va fi construită în localitatea Turda de către Ultragreens, fostul Microgreens România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO