Companii

KDF Energy, al treilea trader de energie „răpus“ de insolvenţă în ultimele 2 luni

KDF Energy, al treilea trader de energie „răpus“ de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.04.2017, 00:07 1841

Traderul de energie KDF Energy, controlat de Geor­ge Brăiloiu, cel care a cumpărat manuscrisele filoso­fu­lui Emil Cioran, a intrat în insolvenţă, la propria cerere, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti din data de 28 martie.

Administrator judiciar provizoriu a fost desemnat RTZ&Partners SPRL, care are sarcina să notifice toţi creditorii privind deschiderea procedurii insolvenţei KDF Energy. Informaţia a fost confirmată şi printr-un anunţ publicat pe site-ul companiei, unde apare menţiunea „În insolvenţă / In insolvency“. Reprezentanţii KDF Energy nu au putut fi contactaţi pentru a oferi alte detalii.

La finalul lui 2016, KDF Energy, companie specializată în comerţul cu energie electrică, estima că va termina anul cu un business de 450 de milioane de lei, în contextul în care în 2015 firma a raportat afaceri de aproape 218 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor

„Furtuna“ din sectorul energetic de la începutul anului, când preţul pe piaţa liberă a stat timp de o săptămână la 100 de euro, a trimis în insolvenţă alte două companii antrepre­noriale: Transenego Com (afaceri de 1,35 mld. lei) şi Arelco Power (afaceri de 724 mil. lei). Împreună, cele trei insolvenţe din tradingul cu energie aveau afaceri de peste 2,2 mld. lei (510 mil. euro) în 2015, ultimul an pentru care există date publice disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO