Companii

Kingfisher mai „taie“ din portofoliu trei magazine şi elimină brandul Praktiker din România

Kingfisher mai „taie“ din portofoliu trei magazine...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.09.2018, 00:07 4293

Britanicii de la Kingfisher, care au cumpărat anul trecut reţeaua de magazine de bricolaj Praktiker, închid trei magazine sub acest nume în următoarea perioadă, şi anume unităţile de la Arad, Braşov şi Piteşti. Închiderea acestora vine după ce, de la începutul anului, britanicii au mai închis şi magazinele de la Focşani, Bacău şi Ploieşti, iar la sfârşitul anului trecut au renunţat şi la cel din Voluntari. Astfel, după toate aceste închideri, reţeaua Praktiker ar urma să mai numere 20 de magazine.

„Brico Dépôt a prevăzut deja un plan de suport şi in­te­grare a cât mai multor angajaţi în reţeaua de magazine exis­tentă“, se arată într-un comunicat transmis de companie.

Cele 20 de magazine rămase funcţionale vor trece sub celălalt brand al grupului Kingfisher în România - Brico Dépôt, până în primăvara anului 2019, astfel că brandul Praktiker va dispărea de pe piaţă, iar Kingfisher mai rămâne în România cu 35 de magazine.

Praktiker şi Brico Dépôt îşi desfăşoară activitatea în domeniul bricolajului, o piaţă a cărei valoare se situează la 3 mld. euro anual. Liderul pieţei este Dedeman, deţinut de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO