Companii

KLG Europe Logistics estimează un avans cu 10% al afacerilor

KLG Europe Logistics estimează un avans cu 10% al...

Autor: Cristina Cuncea

23.03.2015, 00:00 256

Compania de servicii logistice KLG Europe Logistics România estimează o majorare cu 10% a afacerilor în acest an, la 27,5 milioane de euro, pe fondul creşterii portofoliului de clienţi, şi a programat investiţii de peste 500.000 de euro.

Compania a bugetat pentru anul în curs un avans al cifrei de afaceri comparabil cu cel din 2014 şi continuarea programului de investiţii în noul depozit şi terminal crossdock inaugurate în ultimul trimestru al anului trecut, se arată într-un comunicat al KLG Europe Logistics România.

Anul trecut, compania a consemnat o cifră de afaceri de 25 milioane de euro.

"Strategia pe termen mediu şi lung se bazează pe o creştere organică, de aceea am ales un avans liniar, care să ne permită dezvoltarea pe care o dorim. Atingerea pragului de 25 de milioane de euro a fost prognozată bazându-ne pe o deschidere tot mai mare a companiilor către externalizarea serviciilor de logistică şi distribuţie. Creşterea portofoliului de clienţi reprezintă una dintre priorităţile acestui an şi suntem optimişti deoarece deja purtăm discuţii avansate cu 10 noi companii care au ales să externalizeze serviciile de distribuţie şi logistică", a declarat Dragoş Geleţu, managing director KLG Europe Logistics România.

Creşterea afacerilor estimată pentru 2015 ia în calcul atât tendinţa crescătoare a pieţei de externalizare a serviciilor care nu sunt core-business cât şi posibila influenţă negativă a contextului internaţional, cum ar fi criza din Rusia.

Pentru 2015, compania a stabilit un minim de investiţii de 500.000 de euro, fondurile, din surse proprii, fiind destinate achiziţionării de echipamente şi tehnologie pentru noua capacitate de depozitare. În 2014, KLG Europe Logistics România a finalizat un nou terminal crossdock, care a asigurat dezvoltarea cu aproximativ 20% a capacităţii de depozitare a companiei la nivel naţional.

Investiţia în noul terminal a inclus, printre altele, construirea unei platforme de cross-docking de 5.000 de metri pătraţi, a unui depozit cu o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi şi 1.200 metri pătraţi de birouri.

"Costurile de amortizare a noii investiţii ne-au determinat să estimăm că marja de profitabilitate va rămâne în parametrii din anii trecuţi, astfel că pentru 2015 estimăm un profit brut de 1,3 milioane de euro", a adăugat Geleţu.

Înfiinţat în 1918, grupul olandez KLG Europe operează la nivel internaţional prin centre în Olanda, Marea Britanie, România şi China. KLG Europe oferă servicii de logistică şi depozitare, expediţii rutiere, interne şiinternaţionale, grupaje şi transport cargo, transport maritim şi transport aerian. La nivel internaţional grupul a înregistrat afaceri de 110 milioane euro în 2014.

În România, KLG Europe este prezentă din 2006, unde are centre de distribuţie în Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca şi Timişoara, care însumează o capacitate totală de depozitare de peste 50.000 metri pătraţi. KLG are în portofoliu clienţi precum Domo Retail, LG, Panasonic, 3M, Timken, Akzo Nobel, Adidas, Wrigley, Orange, Den Braven, Red Bull, Natuzzi, Recaş, Koyo, Brenntag, Dohler, RisoScotti, IPSO, Pigna, Ericsson, Coty, Policolor, Hardex şi LC Waikiki.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO