Companii

Konica Minolta România oferă companiilor şi instituţiilor locale soluţii de semnătură electronică cu certificat digital calificat printr-un parteneriat cu Trans Sped

Konica Minolta România oferă companiilor şi...

Autor: Roxana Rosu

30.09.2021, 15:01 107

Konica Minolta România, activă pe piaţa sistemelor de printare, integrator de soluţii IT şi furnizor de sisteme de supraveghere şi soluţii de analiză video, a încheiat un parteneriat cu Trans Sped, companie românească specializată în furnizarea de soluţii de transformare digitală, prin intermediul căruia va oferi companiilor şi instituţiilor publice soluţii de semnătură electronică cu certificat digital calificat.

De asemenea, Konica Minolta va oferi servicii de arhivă electronică autorizată, servicii de păstrare pe termen lung a documentelor digitale şi soluţii pentru digitalizare şi automatizare fluxuri de lucru.

”Transformarea digitală începe cu semnătura electronică, dar nu se opreşte acolo. Prin acest parteneriat oferim soluţii adaptate fiecărui client în parte, de la certificate calificate până la fluxuri integrate de documente, automatizări şi optimizări de procese digitale, arhivare electronică şi servicii de Long Term Preservation”, declară Camelia Ivan, CEO Trans Sped.

Semnătura electronica permite finalizarea mai rapidă a tranzacţiilor comerciale cu partenerii de business, inclusiv în relaţia cu autorităţile statului, reducând durata necesară semnării olografe şi costurile cu transportul documentelor în format fizic, precum şi riscurile asociate pierderii acestora.

De asemenea, companiile şi instituţiile vor putea utiliza semnătura electronică şi pentru întocmirea documentelor necesare la încheierea contractelor individuale de muncă, pe parcursul executării sau la încetarea acestora.

Conform Regulamentului 910/2014 (eIDAS), semnătura electronică cu certificat digital calificat este non-repudiabilă în justiţie şi are valoare legală similară cu semnătura olografă. Certificatele digitale emise de Trans Sped sunt acceptate, recunoscute şi opozabile în justiţie pe pieţele din România, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii şi pe toate pieţele unde este recunoscută legislaţia europeană sau nord-americană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO