Companii

Kosarom, unul dintre cei mai mari producători de carne din România: Extinderea suprafeţelor acoperite cu panouri fotovoltaice reprezintă o prioritate pentru noi, mai ales în fermele de păsări şi porci, acolo unde consumul de energie este mare

Teodor Florentin Apostol, director general al Kosarom.

Teodor Florentin Apostol, director general al Kosarom.

Autor: Florentina Niţu

30.09.2022, 16:16 257

♦ Grupul Kosarom va investi 278.000 de euro pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere de 400 kWp ♦ Prin implementarea acestui proiect vor fi reduse costurile cu energia cu circa 2,1 mil. euro, calcul făcut pe o perioadă de 25 de ani.

Grupul de firme Kosarom, deţinut ma­jo­ritar de antreprenorul Neculai Apostol, va investi 278.000 de euro pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere de 400 kWp. Panourile vor fi con­struite pe o suprafaţă de 3.500 mp, iar clădi­rile pe care vor fi amplasate sunt abatorul, fabrica de car­ne şi preparate din carne şi depozitul de produse finite, aflate în Paşcani, judeţul Iaşi. Pe termen mediu şi lung prioritatea gru­pu­lui este să pună panouri şi în fermele de pă­sări şi porci, acolo unde consumul de ener­gie este mare. „Grupul de firme Kosarom îşi doreşte ex­tin­derea ponderii energiei verzi în total con­sum de energie. Cu sigu­ran­ţă, extinde­rea suprafeţelor acoperite cu panouri fotovoltaice reprezintă o prioritate pentru conducerea grupului Kosarom, mai ales în zonele fermelor de creştere a păsă­rilor şi porcilor, acolo unde consumul de energie este mare şi cu impact direct asupra costurilor de producţie“, au spus pentru ZF reprezentanţii grupului.

Kosarom este alcătuit din patru com­panii, dintre care trei activează în domeniul cărnii şi una în domeniul serviciilor de secu­ritate. Cele trei companii care activează în do­meniul cărnii sunt Industrializarea Cărnii Kosarom, sub umbrela căreia se află fabrica, Suinprod, care are activităţi de creş­tere a porcilor, şi Avi-Top, care are ac­tivităţi de creştere a păsărilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO