Companii

Kraft Foods schimba directorul executiv

01.09.2008, 20:29 13

Austriacul Peter Muller, care a condus timp de aproximativ trei ani operatiunile celui mai mare business de pe piata locala a ciocolatei, Kraft Foods, s-a intors la subsidiara companiei din Viena, ca manager in departamentul de dezvoltare. Kraft Foods Romania nu a anuntat inca numele noului director general, care va fi tot un expat.
Inainte de a veni in Romania, Muller a fost timp de aproximativ un an director general al Kraft pe pietele din fosta Iugoslavie si Albania, anterior el ocupand pozitia de director pe divizia Foodservice (produse pentru HoReCa) in subsidiara din Austria.
Ca angajat al diviziei internationale Kraft Foods, el a fost implicat si in achizitia companiei Poiana Produse Zaharoase din Brasov, in anul 1994. La Brasov se afla in prezent singura fabrica detinuta de Kraft in Romania.
Din 2005 si pana in prezent, afacerile Kraft Foods in Romania au inregistrat ritmuri anuale de crestere in jurul a 20%, pe fondul dezvoltarii pietelor cocolatei si a cafelei, pe care compania isi concentreaza activitatile. Producatorul a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 137,6 mil. euro si un profit net de 19,4 mil. euro, aproape dublu fata de valoarea din 2006, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.
Kraft detine la nivel local primele doua branduri ca vanzari pe piata ciocolatei, Milka si Poiana, si Jacobs, cafeaua cu cea mai mare cota valorica in retail.
Pe cele doua piete, lupta pentru prima pozitie este dura si se da intre jucatori cu prezenta internationala.
Daca pe segmentul tabletelor de ciocolata cel mai mare competitor al Kraft Foods este compania englezeasca Cadbury, in cazul cafelei piata este dominata de doi mari producatori care isi disputa pozitia de lider, Kraft si Strauss (Israel).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO