Companii

Kronospan a angajat 270 de oameni la Brasov si nu se opreste

03.12.2009, 23:13 582

Grupul austriac din domeniul prelucrarii lemnului Kronospan aangajat 270 de oameni la fabrica de placi din lemn OSB (placi dinfibre orientate) pentru industria constructiilor pe care ainaugurat-o ieri la Brasov si in care a investit 200 mil. euro.

In urmatoarea perioada, grupul va mai angaja 230 de oameni,pentru a ajunge la un total de 500 de salariati.

"Brasovul este un judet cu un potential mare de crestereeconomica, a carui pozitionare in centrul Romaniei aduce avantajeimportante din punctul de vedere al transportului de marfuri catretoate zonele tarii. Ale avantaje sunt forta de munca calificata,atitudinea pozitiva a administratiilor publice locale fata deinvestitori, Universitatea Transilvania si Facultatea de IndustriaLemnului, traditia germana a orasului si a zonei", au spusreprezentantii companiei.

Fabrica de la Brasov este a 27-a din reteaua grupuluiaustriac.

Kronospan a intrat pe piata locala in 1999 cand a deschis ofirma de import. In 2004 a achizitionat de la Gruppo Frati fabricade la Sebes care produce PAL (placi aglomerate din lemn) si MDF(medium-density fibreboard) pentru industria mobilei, intr-otranzactie de 250 mil. euro.

Aceasta este si cea mai mare firma din Romania, care anul trecuta avut o cifra de afaceri de 194 mil. euro (peste 714 mil. lei).Pentru acest an, Kronospan Sebes estimeaza o cifra de afacerisimilara cu cea inregistrata anul trecut. Numarul angajatilorKronospan Sebes s-a mentinut constant anul trecut la 506salariati.

Noua fabrica de la Brasov va avea o capacitate de productie de350.000 de metri cubi anual, care va merge atat pe piata interna,cat si la export in zone precum Bulgaria, Ucraina si Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO