Companii

Kronospan: Piaţa din România a mers foarte slab în primul semestru, însă cresc pieţele externe

Kronospan: Piaţa din România a mers foarte slab în...

Autor: Laurentiu Cotu

18.08.2013, 11:23 852
Kronospan România, unul dintre cei mai mari jucători din industria locală de prelucrare a lemnului, controlat de austrieci, mizează pe o creştere de 15% a cifrei de afaceri în acest an, cu toate că după primele şase luni afacerile companiei au stagnat faţă de perioada similară a anului trecut.
 
Compania Kronospan România a realizat în 2012 afaceri de peste 461,7 mil. lei (104 mil. euro), în creştere cu aproape 38% faţă de anul anterior, conform site-ului Ministerului Finan­ţelor. Kronospan deţine două fabrici, la Braşov şi Sebeş, un centru logistic în Constanţa, dar controlează şi firma Kronospan Sepal, care gestionează activităţi de leasing şi închiriere de echipamente şi maşini.
 
„Sperăm să înregistrăm până la finalul anului o creştere de 15% a afacerilor faţă de anul 2012, însă pentru noi sezonul este doar la înce­put. Anul trecut exporturile au înregistrat un trend ascendent, având o creştere de cel puţin 20%. Am continuat colaborările pe pie­ţele deja tradiţionale, dar ne-am îndreptat aten­ţia şi către pieţele mai îndepărtate“, a de­clarat pentru ZF Transilvania Oana Bodea, direc­tor general al Kronospan România.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO