Companii

Krzysztof Kulig, fondul de investiţii Innova Capital: România e a doua cea mai importantă piaţă pentru noi după Polonia. Suntem şi vom rămâne activi aici, chiar şi în 2021 am putea semna ceva

INTERVIU

Krzysztof Kulig, fondul de investiţii Innova Capital: România e a doua cea mai importantă piaţă pentru noi după Polonia. Suntem şi vom rămâne activi aici, chiar şi în 2021 am putea semna ceva

Krzysztof Kulig, senior partner Innova Capital: Suntem şi vom rămâne activi pe piaţa din România. Nu ar fi surprinzător să vedem câteva deal-uri în următorii 2-3 ani, unele cu banii de la noul fond. Chiar şi în 2021 am puteam să facem o tranzacţie, poate fi una de tip add-on pentru o investiţie existentă. Mai sunt multe luni din an şi dacă găsim ceva să ne placă, ne mişcăm rapid.

Autor: Cristina Roşca

09.06.2021, 09:00 58

♦ Fondul de investiţii Innova Capital este unul dintre cei mai activi jucători din private equity în România, fiind prezent local de la finalul anilor ’90 ♦ Acum, fondul are în portofoliu patru companii româneşti, este vorba de Energobit (energie), Optiplaza şi OptiBlu (retail de optică) şi PayPoint (servicii financiare) ♦ Innova a revenit la cumpărare în 2019 după şase ani de pauză.

Companiile româneşti se vor dez­volta, eco­no­mia locală va creş­te şi ea, ceea ce în­seamnă că ţara va de­veni mai intere­san­tă, spune Krzysztof Kulig, se­nior partner Innova Capital.

Fondul de investiţii In­no­va Ca­pital, unul dintre cei mai activi investitori financiari locali, ar putea semna câteva noi dealuri în Româ­nia în următorii ani. Mai mult, chiar şi în 2021 fon­dul ar putea face o achiziţie de tip add-on, adică o pre­luare care să întărească pozi­ţia uneia dintre com­paniile din portofoliu.

„România e a doua cea mai im­portantă piaţă pentru noi după Polo­nia, urmată de Slovenia, Slovacia şi Cehia. Nu am făcut nicio tranzacţie în Ungaria, Ucraina sau Rusia. Vom con­tinua să investim în regiu­ne, în ace­leaşi ţări. Urmărim trendurile glo­bale, dar le aplicăm la nivel local. Ce vrem pe viitor e să găsim companii care au potenţial să se extindă în afa­ra graniţelor pro­priei ţări, care merg la nivel euro­pean“, spune executivul.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO