La 24 de ani a făcut o fabrică de dulceţuri de unde ies lunar peste 1.000 de borcane

Secțiune susținută de Medlife Logo

29 oct 2013 Autor: Mădălina Panaete

Răzvan Rusu, 24 de ani, un tânăr din Reghin abia ieşit de pe băncile facultăţii, a pus bazele unei mici fabrici de dulceaţă, la jumătatea anului trecut, într-un sat cu 1.000 de lo­cui­tori din judeţul Mureş. Fabrica deţinuta de firma Tradiţii din Natură pro­du­ce lunar peste 1.000 de borcane de dulceaţă.
 
În mica fabrică, unde lucrează trei oa­meni, s-au produs anul trecut (august-decembrie) 1.500 de bo­rcane de dulceaţă, iar anul acesta 15.000 de bor­cane, 60-65% din ele fiind marcă privată pentru retailerul Mega Image, iar restul dul­ceaţă sub brandul Dulceaţa lu’ Răz­van, care este vândută online.
 
„Ideea mi-a venit în urma unei cercetări pe care o fă­ceam în satul Idicel-Pădure, ju­deţul Mureş. Eram pe dea­luri şi am văzut că sunt mulţi cireşi care au fructele necu­lese şi mi-a venit ideea să fac dulceaţă din ele. Mi-am vân­dut telefonul şi am lucrat o lună pentru un prieten ca să pot să încep afa­cerea“, po­ves­teş­te tânărul, care este ab­sol­vent al Facultăţii de Ştiinţe Eco­nomice din cadrul Univer­si­tăţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi al unui master în agrobusiness.
 
A făcut câteva borcane de dulceaţă cu care a mers la Salonul Internaţional de Produse Alimentare de la Paris, unde a fost abordat de mai mulţi întreprinzători naţionali. La scurt timp a mers la un alt târg, dar de data aceasta la Londra, unde a stabilit un parteneriat cu un investitor. Acesta a acceptat să-l ajute să-şi transforme ideea într-o afacere, iar de la finalul anului cei doi sunt asociaţi. Răzvan Rusu nu a precizat numele partenerului său în acest business.
 

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
tanar
, dulceata
, mures
, fabrici

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide