Companii

La a doua tranzacţie în mai puţin de un an: Austriecii de la Leier cumpără fabricile de materiale de construcţii Siceram Sighişoara, care au vândut în 2018 cărămizi şi ţiglă de 19 mil. euro

TRANZACŢIE

La a doua tranzacţie în mai puţin de un an: Austriecii...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

31.10.2019, 09:00 979

La sfârşitul anului 2018, grupul austriac din construcţii Leier a achiziţionat şi producătorul de cărămizi Brikston Iaşi (fost Ceramica Iaşi) de la fondul de investiţii CEECAT, parte a fondului ADM.

Compania austriacă Leier, care a cum­părat anul trecut produ­că­to­rul de cărămizi Brikston Iaşi, vrea să achiziţioneze şi Siceram Sighi­şoara, activă în acelaşi domeniu.

„Suntem în discuţii cu cei de la Leier de pa­tru-cinci luni. Siceram are 190 de acţionari, majoritatea pensionari, foşti salariaţi ai compa­niei. Foarte puţini din cei 250 de anga­jaţi ac­tuali au şi acţiuni în com­­panie. Circa 95% din acţionari şi-au ma­ni­­festat dorinţa de a vinde firma, iar ulterior cei de la Leier ne-au con­­tactat. Am fost în ne­go­cieri şi cu o firmă din România, dar în final am rămas cu Leier“, a spus pentru ZF Nicolae Neag, director co­mer­cial al Siceram Sighişoara.

El nu a dorit să pre­cizeze va­loarea tran­zac­ţiei, motivând că aceas­ta este confiden­ţia­lă. Tran­zac­ţia aşteap­tă acum avizul Consi­liu­lui Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO