Companii

La Fantana aduce un fost manager al Pepsi la conducerea companiei

La Fantana aduce un fost manager al Pepsi la conducerea companiei
12.04.2010, 23:09 386

La Fantana, cel mai mare imbuteliator local de apa inwatercoolere (sisteme de racire-incalzire), l-a numit in functia dedirector general al subsidiarei din Romania pe Mihai Matyas, fostmanager al producatorului Pepsi.

Matyas, 53 de ani, vine in locul polonezului Jaroslaw Zuchowskicare a condus compania in primul an de la preluarea acesteia decatre fondul de investitii Innova Capital. Matyas a fost directorgeneral al imbuteliatorului Quadrant Amroq-Beverages (QAB) inperioada 1999-2004, apoi vicepresedinte pe investitii si dezvoltarepana in 2007, cand a plecat in consultanta, la scurt timp de lapreluarea integrala a companiei de catre gigantul Pepsi Americas.El se numara printre managerii din prima linie formati in QAB careau optat pentru plecarea din companie dupa integrarea acesteia inPepsi Americas. Matyas a intrat in QAB in 1994.

In ultimii ani, fostul manager al Pepsi a realizat proiecte deconsultanta pentru fabrici din industria bauturilor si a produseloralimentare, avand printre clienti si imbuteliatorul Pepsi dinBulgaria. "Businessul meu de consultanta in management tehnic si ineficientizarea operatiunilor de productie isi va continuaactivitatea. Colaborarea cu La Fantana mi s-a parut foartemotivanta, pentru ca de multe ori in consultanta pierzi o parte dinadrenalina activitatilor de zi cu zi dintr-o companie", a declaratMihai Matyas.

La Fantana a avut anul trecut afaceri de 17 mil. euro la nivellocal, in scadere cu circa 15% fata de 2008, si o cota estimata deZF la peste 50% pe segmentul apei in watercoolere. Compania arepeste 400 de angajati si deruleaza activitati si pe piata dinSerbia, avand planuri de dezvoltare a businessului in regiune. Lanivel local, La Fantana are in acest moment doua unitati deimbuteliere a apei, in Bucuresti si in judetul Sibiu, laTalmaciu.

In 2007, imbuteliatorul a fost achizitionat aproape integral decatre Innova Capital. Fondul de investitii, cu sediul central laVarsovia (Polonia), a achizitionat 92% din grupul La Fantana de lafondul Oresa Ventures si Cristian Amza, fondatorul companiei. Amzaa ramas in afacere, avand in prezent un pachet de circa 8% dinactiuni si functia de CEO al La Fantana Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO